Isteni mézes krémes recept

Isteni mézes krémes recept

A desszertek világában kevés dolog tudja felülmúlni a mézes krémes ízélményét. A könnyű krémes rétegek, a méz édesessége és a karamelles öntet együttesen alkotnak egy olyan édes csodát, amely minden falatnál a boldogság érzését kelti. Ebben a cikkben megosztom veletek egy fantasztikus mézes krémes receptet, amelyet otthon is könnyedén elkészíthettek.

 

Az Alapok: Mézes Piskóta

A mézes krémes alapja a könnyű és lágy mézes piskóta. A következő hozzávalókra lesz szükségünk:

  • 4 tojás
  • 150 g méz
  • 100 g porcukor
  • 200 g liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 csipet só

Elkészítés:

  1. Először a tojásokat verd habosra a porcukorral.
  2. Adjuk hozzá a mézet, és keverjük tovább, amíg krémes állagot nem kapunk.
  3. Keverjük össze a lisztet, a sütőport, a fahéjat és a sót egy külön tálban.
  4. Adjuk hozzá a száraz hozzávalókat a tojásos keverékhez, és óvatosan dolgozzuk össze.
  5. Öntsük a masszát egy sütőpapírral bélelt tepsibe, majd süssük előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20-25 percig, vagy amíg a piskóta kész.

A Krém: Vaníliás Tejszínhab

A mézes krémes krémjének elkészítéséhez szükséges hozzávalók:

  • 500 ml habtejszín
  • 1 vaníliás cukor
  • 2 evőkanál porcukor

Elkészítés:

  1. Verjük fel a habtejszínt a porcukorral és a vaníliás cukorral, amíg kemény habot nem kapunk.
  2. Tegyük a hűtőbe pihenni, amíg a piskóta elkészül és kihűl.

Karamelles mézöntet

A mézes krémes tetejére egy karamelles mézöntetet készítünk:

Hozzávalók:

  • 100 g cukor
  • 50 g vaj
  • 4 evőkanál méz
  • 100 ml tejszín

Elkészítés:

  1. A cukrot olvasszuk karamellá, majd adjuk hozzá a vajat és keverjük össze.
  2. Adjuk hozzá a mézet, majd öntsük fel tejszínnel, és forraljuk össze egy sűrű, krémes öntetté.

Az utolsó simítás: Összeállítás

  1. Vágjuk két részre a kihűlt mézes piskótát.
  2. Kenjük meg az alsó réteget vaníliás tejszínhabbal, majd helyezzük rá a második réteget.
  3. Az egész süteményt vonjuk be a karamelles mézöntettel.
  4. Hagyjuk a hűtőben pihenni néhány órát, hogy az ízek jól összeérjenek.