Tejszínes krémmel töltött fánk
Előkészítési idő
60perc
Hozzávalók
Fánk recept
- 600 g liszt
- 300 ml tej
- 40 g cukor
- 20 g élesztő
- pici só
- 3 db tojássárgája
- 50 g vaj
Tejszínes töltelék
- 200 g mascarpone
- 200 ml habtejszín
- 35 g cukor
- 1 cs habfixáló
- 1 cs vaníliás cukor
A fánknál csak egy valami finomabb. A tölött fánk! Próbáld ki ezt az isteni tejszínes krémmel töltött fánkot, ha épp nem diétázol, mert egy tucatnyit meg fogsz bírni enni belőle!
Elkészítés
A fánk tésztájához a langyos tejet elkeverjük a cukorral és felfuttatjuk az élesztőt.
A liszthez hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és a többi hozzávalót, majd összeállítjuk a fánk tésztáját, és 40 percig kelesztjük. Majd kb 2-2,5 cm vastagságúra nyújtjuk.
Kiszaggatjuk a fánk formákat és kilyukasztjuk a közepét.
A fánkokat még hagyjuk néhány percig kelni, majd mehetnek a forró olajba
A habtejszínt kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot, a mascarponét, a vanília cukrot és a habfixálót.
Tejszínes krémmel töltött fánk
Hozzávalók
Fánk recept
- 600 g liszt
- 300 ml tej
- 40 g cukor
- 20 g élesztő
- pici só
- 3 db tojássárgája
- 50 g vaj
Tejszínes töltelék
- 200 g mascarpone
- 200 ml habtejszín
- 35 g cukor
- 1 cs habfixáló
- 1 cs vaníliás cukor
Blog