Tejszínes krémmel töltött fánk
Tejszínes krémmel töltött fánk
Előkészítési idő
60perc
Hozzávalók
Fánk recept
  • 600 g liszt
  • 300 ml tej
  • 40 g cukor
  • 20 g élesztő
  • pici só
  • 3 db tojássárgája
  • 50 g vaj
Tejszínes töltelék
  • 200 g mascarpone
  • 200 ml habtejszín
  • 35 g cukor
  • 1 cs habfixáló
  • 1 cs vaníliás cukor

A fánknál csak egy valami finomabb. A tölött fánk! Próbáld ki ezt az isteni tejszínes krémmel töltött fánkot, ha épp nem diétázol, mert egy tucatnyit meg fogsz bírni enni belőle!

Elkészítés
  1. A fánk tésztájához a langyos tejet elkeverjük a cukorral és felfuttatjuk az élesztőt.

  2. A liszthez hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és a többi hozzávalót, majd összeállítjuk a fánk tésztáját, és 40 percig kelesztjük. Majd kb 2-2,5 cm vastagságúra nyújtjuk.

  3. Kiszaggatjuk a fánk formákat és kilyukasztjuk a közepét.

  4. A fánkokat még hagyjuk néhány percig kelni, majd mehetnek a forró olajba

  5. A habtejszínt kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot, a mascarponét, a vanília cukrot és a habfixálót.

Tejszínes krémmel töltött fánk

Hozzávalók
Fánk recept
  • 600 g liszt
  • 300 ml tej
  • 40 g cukor
  • 20 g élesztő
  • pici só
  • 3 db tojássárgája
  • 50 g vaj
Tejszínes töltelék
  • 200 g mascarpone
  • 200 ml habtejszín
  • 35 g cukor
  • 1 cs habfixáló
  • 1 cs vaníliás cukor