Farsangi fánk
Farsangi fánk
Előkészítési idő
40perc
Hozzávalók
Tészta
  • 600 g Liszt
  • 20 g Élesztő
  • 40 g Cukor
  • 300 ml Tej
  • 3 db Tojássárgája
  • 50 g Vaj
  • 1 cs Vanília cukor

Istenien puha és  finom farsangi fánk. Lekvárral vagy porcukorral, mindenhogy isteni!

Elkészítés
  1. A langyos tejet elkeverjük a cukorral, hozzáadjuk az élesztőt és felfuttatjuk.

  2. A liszthez hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és a többi hozzávalót, majd összeállítjuk a fánk tésztáját.

  3. 40 percig kelesztjük, majd kb 2-2,5 cm vastagságúra nyújtjuk.

  4. Kiszaggatjuk a fánk formákat és kilyukasztjuk a közepét.

  5. A fánkokat még hagyjuk néhány percig kelni, majd mehetnek a forró olajba.

  6. Ízlés szerint porcukorral vagy lekvárral már tálalhatjuk is.

Farsangi fánk

Hozzávalók
Tészta
  • 600 g Liszt
  • 20 g Élesztő
  • 40 g Cukor
  • 300 ml Tej
  • 3 db Tojássárgája
  • 50 g Vaj
  • 1 cs Vanília cukor