Farsangi fánk
Előkészítési idő
40perc
Hozzávalók
Tészta
- 600 g Liszt
- 20 g Élesztő
- 40 g Cukor
- 300 ml Tej
- Só
- 3 db Tojássárgája
- 50 g Vaj
- 1 cs Vanília cukor
Istenien puha és finom farsangi fánk. Lekvárral vagy porcukorral, mindenhogy isteni!
Elkészítés
A langyos tejet elkeverjük a cukorral, hozzáadjuk az élesztőt és felfuttatjuk.
A liszthez hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és a többi hozzávalót, majd összeállítjuk a fánk tésztáját.
40 percig kelesztjük, majd kb 2-2,5 cm vastagságúra nyújtjuk.
Kiszaggatjuk a fánk formákat és kilyukasztjuk a közepét.
A fánkokat még hagyjuk néhány percig kelni, majd mehetnek a forró olajba.
Ízlés szerint porcukorral vagy lekvárral már tálalhatjuk is.
Farsangi fánk
Hozzávalók
Tészta
- 600 g Liszt
- 20 g Élesztő
- 40 g Cukor
- 300 ml Tej
- Só
- 3 db Tojássárgája
- 50 g Vaj
- 1 cs Vanília cukor
Blog