Tejes piskóta karamellel
Tejes piskóta karamellel
Hozzávalók
Piskóta
  • 300 g Liszt
  • 120 g Keményítő
  • 6 db Tojás
  • 2 cs Vanília cukor
  • 1 cs Sütőpor
  • 1 pohár Langyos víz
  • 150 g Cukor
Krém
  • 400 ml Tej
  • 200 ml Tejszín
  • 45 g Cukor
Tetejére
  • 100 g Vaj
  • 100 g Fehércsoki
  • 200 ml Tejszín
  • Karamellszósz
Elkészítés
  1. A tojásokat ketté választjuk, a sárgájához hozzáadjuk a cukrot és fehéredésig keverjük.

  2. Majd hozzáadjuk a vizet és a száraz hozzávalókat.

  3. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan, de határozott mozdulatokkal a sárgályával elkeverjük.

    Mehet a sütőbe 170 fokon, 30-35 percig sütjük.

  4. Miután a piskóta kihűlt, megfordítjuk. 

    A tejhez hozzáadjuk a cukrot és a tejszínt, majd ráöntjük a piskótára, majd hagyjuk, hogy beszívja.

  5. A krém hozzávalóit összekeverjük, és megkenjük a piskótát.

  6. Majd mehet rá a karamell öntet.

Tejes piskóta karamellel

Hozzávalók
Piskóta
  • 300 g Liszt
  • 120 g Keményítő
  • 6 db Tojás
  • 2 cs Vanília cukor
  • 1 cs Sütőpor
  • 1 pohár Langyos víz
  • 150 g Cukor
Krém
  • 400 ml Tej
  • 200 ml Tejszín
  • 45 g Cukor
Tetejére
  • 100 g Vaj
  • 100 g Fehércsoki
  • 200 ml Tejszín
  • Karamellszósz