Tejes piskóta karamellel
Hozzávalók
Piskóta
- 300 g Liszt
- 120 g Keményítő
- 6 db Tojás
- 2 cs Vanília cukor
- 1 cs Sütőpor
- 1 pohár Langyos víz
- 150 g Cukor
Krém
- 400 ml Tej
- 200 ml Tejszín
- 45 g Cukor
Tetejére
- 100 g Vaj
- 100 g Fehércsoki
- 200 ml Tejszín
- Karamellszósz
Elkészítés
A tojásokat ketté választjuk, a sárgájához hozzáadjuk a cukrot és fehéredésig keverjük.
Majd hozzáadjuk a vizet és a száraz hozzávalókat.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan, de határozott mozdulatokkal a sárgályával elkeverjük.
Mehet a sütőbe 170 fokon, 30-35 percig sütjük.
Miután a piskóta kihűlt, megfordítjuk.
A tejhez hozzáadjuk a cukrot és a tejszínt, majd ráöntjük a piskótára, majd hagyjuk, hogy beszívja.
A krém hozzávalóit összekeverjük, és megkenjük a piskótát.
Majd mehet rá a karamell öntet.
Tejes piskóta karamellel
Hozzávalók
Piskóta
- 300 g Liszt
- 120 g Keményítő
- 6 db Tojás
- 2 cs Vanília cukor
- 1 cs Sütőpor
- 1 pohár Langyos víz
- 150 g Cukor
Krém
- 400 ml Tej
- 200 ml Tejszín
- 45 g Cukor
Tetejére
- 100 g Vaj
- 100 g Fehércsoki
- 200 ml Tejszín
- Karamellszósz
Blog