- 500 g Mascarpone
- 500 ml Habtejszín
- 1 ek Nutella vagy mogyoróvaj
- 50 g Cukor (opcionális)
- 200 g Cukor
- 250 ml Habtejszín
- 50 g Vaj
Ha te is azok közé tartozol, aki kicsit félre teszi a diétás ételeket és szereti a tiramisu minden változatát, akkor ezt próbáld ki. Modern tiramius recept, ami garantálan mindenki kedvence lesz!
A Snickers Tiramisu egy lenyűgöző édesség, amely a hagyományos tiramisu ízvilágát ötvözi a Snickers csokoládé és mogyoró ízével. Tökéletes választás azoknak, akik szeretik a hagyományos desszerteket egy kis különlegességgel és csokoládés finomsággal fűszerezni.
A karamellt célszerű első lépésként elkészíteni, ugyanis ennek ki kell hűlnie, A karamellhez a cukrot karamellizálni kezdjük, majd amikor teljesen felolvadt, hozzáadjuk a majdnem forró tejszínt, majd miután teljesen csomó mentesre kevertük, mehet hozzá a vaj. Kihűtjük.
A krémhez a habtejszínt kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a mascarponét és a nutellát.
A babapiskótákat egyesével tejbe mártjuk és sorban egy tálba helyezzük.
Majd jön a rétegezés: a piskótára mehet egy sor krém, majd a karamellsószósz, piskóta, és végül újra a krém.
A krém tetejére csoki ganache-t készítünk: a forró tejszínt a feldarabolt csokira öntjük, majd homogén masszává keverjük.
A megmaradt krémből habcsókokat készítünk a tetejére.
Snickers tiramisu
- 500 g Mascarpone
- 500 ml Habtejszín
- 1 ek Nutella vagy mogyoróvaj
- 50 g Cukor (opcionális)
- 200 g Cukor
- 250 ml Habtejszín
- 50 g Vaj