Raffaello torta
Raffaello torta
raffaello-torta-receptraffaello-torta-recept
Előkészítési idő
40perc
Sütési idő
35perc
Sütési hőfok
180°C
Hozzávalók
2 szeletes piskóta
  • 4 db Tojás
  • 80 g Liszt
  • 80 g Cukor
Krém
  • 300 ml Tej
  • 70 g Cukor
  • 1 cs Vaníliás pudingpor
  • 80 g Fehércsoki
  • 80 g Kókuszreszelék
  • 400 ml Habtejszín

A megszokott magas szülinapi tortákkal ellentétben ez egy két lapos torta lett, ugyanis előző sütikből rengeteg krém maradt meg, amit szerettem volna hasznosan felhasználni, így született meg ez a kókuszos ízvilágú raffaello torta.

Elkészítés
  1. A piskótához a tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a sárgáját és tovább habosítjuk.

  2. Hozzáadjuk a cukrot és a lisztet adagonként és óvatosan homogénre keverjük.

  3. Miután a piskóta kihűlt, ketté vágjuk és betöltjük a krémmel.

  4. A krémhez a pudingot összekeverjük a tej egy részével, majd melegíteni kezdjük és hozzáadjuk a cukrot, a kókuszreszeléket és fehércsokit.

  5. Addig melegítjük, míg a csoki el nem olvad, majd kihűtjük.

  6. A habtejszínt felverjük és hozzákeverjük a pudingos krémhez.

  7. A piskótát betöltjük a krémmel, majd körbeburkoljuk és kókuszreszelékkel vonjuk be a torta egészét.

  8. A tetejét Raffaello golyókkal, és mandula darabokkal díszítjuk.

Raffaello torta

Hozzávalók
2 szeletes piskóta
  • 4 db Tojás
  • 80 g Liszt
  • 80 g Cukor
Krém
  • 300 ml Tej
  • 70 g Cukor
  • 1 cs Vaníliás pudingpor
  • 80 g Fehércsoki
  • 80 g Kókuszreszelék
  • 400 ml Habtejszín