- 4 db Tojás
- 80 g Liszt
- 80 g Cukor
- 300 ml Tej
- 70 g Cukor
- 1 cs Vaníliás pudingpor
- 80 g Fehércsoki
- 80 g Kókuszreszelék
- 400 ml Habtejszín
A megszokott magas szülinapi tortákkal ellentétben ez egy két lapos torta lett, ugyanis előző sütikből rengeteg krém maradt meg, amit szerettem volna hasznosan felhasználni, így született meg ez a kókuszos ízvilágú raffaello torta.
A piskótához a tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a sárgáját és tovább habosítjuk.
Hozzáadjuk a cukrot és a lisztet adagonként és óvatosan homogénre keverjük.
Miután a piskóta kihűlt, ketté vágjuk és betöltjük a krémmel.
A krémhez a pudingot összekeverjük a tej egy részével, majd melegíteni kezdjük és hozzáadjuk a cukrot, a kókuszreszeléket és fehércsokit.
Addig melegítjük, míg a csoki el nem olvad, majd kihűtjük.
A habtejszínt felverjük és hozzákeverjük a pudingos krémhez.
A piskótát betöltjük a krémmel, majd körbeburkoljuk és kókuszreszelékkel vonjuk be a torta egészét.
A tetejét Raffaello golyókkal, és mandula darabokkal díszítjuk.
Raffaello torta
- 4 db Tojás
- 80 g Liszt
- 80 g Cukor
- 300 ml Tej
- 70 g Cukor
- 1 cs Vaníliás pudingpor
- 80 g Fehércsoki
- 80 g Kókuszreszelék
- 400 ml Habtejszín