- 420 g Liszt
- 180 ml Tej
- 10 g Élesztő
- 30 g Cukor
- 10 g Só
- 1 db Tojás
- 1 db Tojássárgája
- 45 g Puha vaj
- 85 ml Víz
- 18 g Liszt
Előszor a tangzhongot készítjük el. A vizet elkezdjük forralni, majd mielőtt felforrna, felére csökkentjük a hőfokot és beleöntjük a lisztet, majd csomómentesre kavarjuk addig, amíg be nem sűrűsödik.
Hagyjuk kihűlni.
A langyos tejbe hozzáadjuk a cukrot, majd az élesztőt és hagyjuk felfutni.
A lisztet a felfutott élesztővel, tojással, és a tangzhonggal elkezdjük dagasztani, majd amikor összeállt a tészta, hozzáadjuk a puha vajat is, és még 10-15 percig dagasztjuk.
Kb. 1 órát kelesztjük
A tésztát 8 részre osztjuk, formáljuk kis gömbökké, majd ráhelyezzük a zsineget és hagyjuk tovább kelni kb 30-40 percet.
A tetejét megkenjük tojás+tej keverékével.
170 fokon, előre melegített sütőben 20-25 percig sütjük, majd miután megsült, még forrón lekenjük vajjal és megszórjuk cukros fahéjjal. A közepébe mehet a nutella töltelék egy habzsák segítségével.
Díszítésként pedig mehet rá egy-egy egész fahéj.
Nézd meg a TikTok profilomon, hogyan készítettem el.
Nutellával töltött tökök
- 420 g Liszt
- 180 ml Tej
- 10 g Élesztő
- 30 g Cukor
- 10 g Só
- 1 db Tojás
- 1 db Tojássárgája
- 45 g Puha vaj
- 85 ml Víz
- 18 g Liszt