Mini sajtos croissant
Előkészítési idő
30perc
Sütési idő
15perc
Sütési hőfok
180°C
Hozzávalók
Tészta
- 500 g Liszt
- 160 ml Tej
- 40 g Cukor
- 40 g Élesztő
- 135 g Krémsajt
- 10 g Só
- 2 db Tojás
Töltelék
- Lapka sajt
Tetejére
- Lenmag
- Szezámmag
Szilveszteri süti receptet keresel? Brutálisan puha sajtos croissant, ami nálunk évek óta többszörösen készül el szilveszterre. Bár minden alkalomra megállja a helyét, nekünk ez kifejezetten szilveszeteri vendégváró sós süti lett.
Elkészítés
Az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk és összeállítjuk a tésztát.
Kinyújtjuk és felvágjuk a kinyújtott tésztát háromszövegekre.
Minden háromszögre rátesszük a lapkasajtot és feltekerjük.
A kis croissantokat sütés előtt lekenjük tojással és megszórjuk szezámmaggal és lenmaggal.
Majd mehet az előmelegített sütőbe. 180 fokon 15-20 perc alatt készre sütjük.
Mini sajtos croissant
Hozzávalók
Tészta
- 500 g Liszt
- 160 ml Tej
- 40 g Cukor
- 40 g Élesztő
- 135 g Krémsajt
- 10 g Só
- 2 db Tojás
Töltelék
- Lapka sajt
Tetejére
- Lenmag
- Szezámmag