Mini sajtos croissant
Mini sajtos croissant
Előkészítési idő
30perc
Sütési idő
15perc
Sütési hőfok
180°C
Hozzávalók
Tészta
  • 500 g Liszt
  • 160 ml Tej
  • 40 g Cukor
  • 40 g Élesztő
  • 135 g Krémsajt
  • 10 g Só
  • 2 db Tojás
Töltelék
  • Lapka sajt
Tetejére
  • Lenmag
  • Szezámmag

Szilveszteri süti receptet keresel? Brutálisan puha sajtos croissant, ami nálunk évek óta többszörösen készül el szilveszterre. Bár minden alkalomra megállja a helyét, nekünk ez kifejezetten szilveszeteri vendégváró sós süti lett.

Elkészítés
  1. Az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk és összeállítjuk a tésztát.

  2. Kinyújtjuk és felvágjuk a kinyújtott tésztát háromszövegekre.

  3. Minden háromszögre rátesszük a lapkasajtot és feltekerjük.

  4. A kis croissantokat sütés előtt lekenjük tojással és megszórjuk szezámmaggal és lenmaggal.

  5. Majd mehet az előmelegített sütőbe. 180 fokon 15-20 perc alatt készre sütjük.

Mini sajtos croissant

Hozzávalók
Tészta
  • 500 g Liszt
  • 160 ml Tej
  • 40 g Cukor
  • 40 g Élesztő
  • 135 g Krémsajt
  • 10 g Só
  • 2 db Tojás
Töltelék
  • Lapka sajt
Tetejére
  • Lenmag
  • Szezámmag