- 180 g Gullón cukormentes keksz (bármilyen vajas keksz lehet)
- 100 g Olvasztott vaj
- 500 g Mascarpone
- 300 ml Habtejszín
- 200 g Mézi krém vagy keksz krém
- 80 g Porcukor
- 20 g Zselatin fix
- Olvasztott mézi krém
- Kekszdarabok
Ha egyszer megkóstolod a mézi krémet, (vagy másnéven kekszkrémet) onnantól kezdve le sem fogod tudni tenni. Na de ha csak magában ennénk, túl gyorsan elfogyna, úgyhogy mostmár mindent is ezzel készítek. Ez a sütésmentes süti recept az ünnepi asztalnál is megállja majd a helyét.
Az alaphoz a kekszet ledaráljuk és a vajjal összekeverjük, majd egy 20 cm-es tortaforma aljába nyomkodjuk.
A mascarponét és a mézi krémet összedolgozzuk a cukorral, és hozzáadjuk a zselatin fixet.
Egy külön tálban a habtejszínt elkezdjük felverni, de ne legyen belőle kemény hab.
A mascarponés krémhez adagoljuk a tejszínt és összedolgozzuk, majd mehet a tortaformába.
A tetejére olvasztott mézikrémet öntünk, díszíthetjük kekszdarabokkal, kekszmorzsával.
Hűtőben pihentetjük néhány órát, amíg meg nem szilárdul a krém.
Mézikrémes sajttorta
- 180 g Gullón cukormentes keksz (bármilyen vajas keksz lehet)
- 100 g Olvasztott vaj
- 500 g Mascarpone
- 300 ml Habtejszín
- 200 g Mézi krém vagy keksz krém
- 80 g Porcukor
- 20 g Zselatin fix
- Olvasztott mézi krém
- Kekszdarabok