Mézikrémes sajttorta
Mézikrémes sajttorta
Előkészítési idő
20perc
Hozzávalók
Keksz alap
  • 180 g Gullón cukormentes keksz (bármilyen vajas keksz lehet)
  • 100 g Olvasztott vaj
Krém
  • 500 g Mascarpone
  • 300 ml Habtejszín
  • 200 g Mézi krém vagy keksz krém
  • 80 g Porcukor
  • 20 g Zselatin fix
Tetejére
  • Olvasztott mézi krém
  • Kekszdarabok

Ha egyszer megkóstolod a mézi krémet, (vagy másnéven kekszkrémet) onnantól kezdve le sem fogod tudni tenni. Na de ha csak magában ennénk, túl gyorsan elfogyna, úgyhogy mostmár mindent is ezzel készítek. Ez a sütésmentes süti recept az ünnepi asztalnál is megállja majd a helyét. 

Elkészítés
  1. Az alaphoz a kekszet ledaráljuk és a vajjal összekeverjük, majd egy 20 cm-es tortaforma aljába nyomkodjuk.

  2. A mascarponét és a mézi krémet összedolgozzuk a cukorral, és hozzáadjuk a zselatin fixet.

  3. Egy külön tálban a habtejszínt elkezdjük felverni, de ne legyen belőle kemény hab.

  4. A mascarponés krémhez adagoljuk a tejszínt és összedolgozzuk, majd mehet a tortaformába.

  5. A tetejére olvasztott mézikrémet öntünk, díszíthetjük kekszdarabokkal, kekszmorzsával.

  6. Hűtőben pihentetjük néhány órát, amíg meg nem szilárdul a krém.

Mézikrémes sajttorta

Hozzávalók
Keksz alap
  • 180 g Gullón cukormentes keksz (bármilyen vajas keksz lehet)
  • 100 g Olvasztott vaj
Krém
  • 500 g Mascarpone
  • 300 ml Habtejszín
  • 200 g Mézi krém vagy keksz krém
  • 80 g Porcukor
  • 20 g Zselatin fix
Tetejére
  • Olvasztott mézi krém
  • Kekszdarabok