- 200 g Spekulatius keksz
- 2 tk Mézeskalács fűszerkeverék
- 1 tk Fahéj
- 200 ml Tejszín
- 100 g Fehércsoki
A mézi krém óriási sláger lett, viszont ha az óriási kalóriatartalma és a nem épp egészséges összetevői miatt szeretnél házilag készíteni ilyen isteni finom fahéjas keksz krémet a karácsonyi időszakra, akkor ezt a házi mézi krém receptet ki kell próbálnod!
Miben rejlik a mézi krém óriási népszerűsége?
A karácsony a családdal együtt töltött idő és fények játéka mellett bizony a finom ízek és illatok időszaka is, amiből természetesen nem maradhat ki a mézeskalács sem. A mézi krém isteni krémes formában pedig a fahéj és mézeskalács fűszerességét ötvözi. Ha elkészíted, rögtön dupla adagot készíts, mert garantáltan azonnal el fog fogyni.
A kekszet ledaráljuk, és a száraz hozzávalókkal, a fahéjjal és a mézeskalács fűszerkeverékkel összekeverjük.
A tejszínt felforrósítjuk, hozzáadjuk a fehércsokit és addig keverjük, amíg a csoki teljesen fel nem olvad.
Majd hozzáadjuk a darált kekszhet és összdolgozzuk az aprítógéppel.
El is készült a házi mézi krém! Én hűtőben pihentettem egy éjszakát, hogy az ízek teljesen összeérjenek.
Mézi krém recept házilag
- 200 g Spekulatius keksz
- 2 tk Mézeskalács fűszerkeverék
- 1 tk Fahéj
- 200 ml Tejszín
- 100 g Fehércsoki