Mézeskalács máz recept
Mézeskalács máz recept
Hozzávalók
Mézi máz
  • 1 db Tojásfehérje
  • 200 g Porcukor
  • Egy pici só
  • 1 ek Keményítő

Ha te is minden évben kísérletezel a mézeskalács díszítéssel, de a máz mindig kifog rajtad, akkor van egy jó hírem: én megtaláltam a tökéletes recepetet! Tökéletes kontúrozni, és az egyenletes kitöltés sem jelent gondot. Ha te is imádod kiélni a mézeskalács díszítésben a kreativitásod, akkor ezt a cukormáz recepetet próbáld ki!

Elkészítés
  1. A tojásfehérjét felverjük félig kemény habbá.

  2. Átszitáljuk a porcukrot és elkeverjük a keményítővel és a sóval.

  3. A felvert habhoz apránként hozzáadjuk a porcukros keveréket és összedolgozzuk.

  4. A kapott mázat több kisebb tálba helyezzük, és a megfelelő ételfestékekkel színezzük.

  5. Figyelj arra, hogy ha folyékony ételfestéket használsz, a máz túl híg lesz. Ilyenkor dolgozz hozzá még mázat vagy porcukros keveréket, de habverővel dolgozd össze, hogy csomómentes maradjon.

  6. A mézeskalács díszítéséhez szükséged lesz egy sűrűbb állagra a kontúrozáshoz és egy hígabbra a forma kitöltéséhez.

  7. A hígabb állagot vízzel tudod elérni, de arra figyelj, hogy mindig csak 1 csepp vizet adj hozzá. 

  8. A kontúrozáshoz akkor lesz jó a cukormáz, ha a keverékbe húzol egy vonalat és kb. 5 másodperc alatt elterül. A hígabb cukormáz pedig akkor lesz jó, ha 2 másodperc alatt terül el.

  9. A kész mázat habzsákokba tesszük és máris dekorálhatunk.

  10. Nekem a hűtőben 2-3 napig tökéletes maradt a cukormázak állaga, de a harmadik napon már látszik, hogy az ételfesték kicsapódik.

    Kellemes díszítgetést kívánok! :)

  11. Nézd meg a TIKTOK csatornámon, hogyan díszítem a méziket!

    MÉZI díszítése >> TIKTOK VIDEÓ

    Jegesmaci díszítése >> TIKTOK VIDEÓ

Mézeskalács máz recept

Hozzávalók
Mézi máz
  • 1 db Tojásfehérje
  • 200 g Porcukor
  • Egy pici só
  • 1 ek Keményítő