Mézeskalács házikó - körhinta
Nekem a karácsonyi készülődés az a mézeskalácsnál kezdődik. Minden éven készítettem mézeskalács házikót, legalább 10 éven keresztül. Idén viszont mézeskalács körhinta készült.
Elkészítés
A mézeskalács tésztát összegyűrtam, majd kivágtam a formákat.
A szokásosnál tovább sütöttem a mézeskalácsot, mert itt keményebbnek kellett lennie, hogy megtartsa a súlyt.
A kisült elemeket cukormázzal ragasztottam össze. A cukormázhoz egyszerűen tojásfehérjét és porcukrot alkalmaztam. Atombiztos ragasztó.
A körhinta 8 napig készült, mivel sokmindent nem lehet egyszerre összeragasztani a stabilitás miatt. Száradás-ragasztás-száradás. A végeredmény viszont szerintem magáért beszél.
Nézd meg a TIKTOK csatornámon, hogyan készítettem el ezt a mézeskalács körhintát.
Mézeskalács házikó - körhinta
Blog