Mézeskalács házikó - körhinta
Mézeskalács házikó - körhinta

Nekem a karácsonyi készülődés az a mézeskalácsnál kezdődik. Minden éven készítettem mézeskalács házikót, legalább 10 éven keresztül. Idén viszont mézeskalács körhinta készült. 

Elkészítés
  1. A mézeskalács tésztát összegyűrtam, majd kivágtam a formákat.

  2. A szokásosnál tovább sütöttem a mézeskalácsot, mert itt keményebbnek kellett lennie, hogy megtartsa a súlyt.

  3. A kisült elemeket cukormázzal ragasztottam össze. A cukormázhoz egyszerűen tojásfehérjét és porcukrot alkalmaztam. Atombiztos ragasztó.

  4. A körhinta 8 napig készült, mivel sokmindent nem lehet egyszerre összeragasztani a stabilitás miatt. Száradás-ragasztás-száradás. A végeredmény viszont szerintem magáért beszél.

  5. Nézd meg a TIKTOK csatornámon, hogyan készítettem el ezt a mézeskalács körhintát.

Mézeskalács házikó - körhinta