Lajcsi szelet - Nagymamám receptje
Lajcsi szelet - Nagymamám receptje
Hozzávalók
Tészta
  • 2 db Tojás
  • 2 ek Cukrozatlan kakaópor
  • 2 ek Méz
  • 20 dkg Cukor
  • 5 dkg Vaj
  • 40 dkg Liszt
  • 2 kk Szódabikarbóna

A Lajcsi szelet egy egyszerűen elkészíthető, ám annál ínycsiklandóbb magyar sütemény. A réteges felépítése, lágy piskótája és gazdag tölteléke olyan kombinációt alkot, amely a hétköznapokban is kiváló édességélményt nyújt. A Lajcsi szelet egyszerűségében rejlik a varázsa, és bármilyen alkalomra tökéletes választás, legyen szó egy kis otthoni kényeztetésről vagy baráti összejövetelről. 

Elkészítés
  1. A mézet a cukorral, vajjal, a kakaóval 5 percig gőz fölött melegítjük, majd hozzáadjuk a tojásokat.

  2. Melegítés után hozzáadjuk még a lisztet és a szódabikarbónát.

  3. Összedolgozzuk és 3 részre osztjuk, 3 lapot kell kisütnünk.

  4. A töltelékhez a tejet felfőzzük, elkeverjük benne a margarint és a porcukrot. Ízlés szerint adhatunk hozzá rumaromát.

  5. A tejes keverék feléhez hozzáadjuk a puncs pudingot, a másik feléhez pedig a vaníliát.

  6. A kihűlt krémmel megkenjük a kihűlt piskótalapokat.

  7. Az első lap piskótát a vanília krémmel kenjük meg, a második piskótát pedig a puncskrémmel. 

  8. A tetejére pedig csokimázat készítünk.

Lajcsi szelet - Nagymamám receptje

Hozzávalók
Tészta
  • 2 db Tojás
  • 2 ek Cukrozatlan kakaópor
  • 2 ek Méz
  • 20 dkg Cukor
  • 5 dkg Vaj
  • 40 dkg Liszt
  • 2 kk Szódabikarbóna