- 2 db Tojás
- 2 ek Cukrozatlan kakaópor
- 2 ek Méz
- 20 dkg Cukor
- 5 dkg Vaj
- 40 dkg Liszt
- 2 kk Szódabikarbóna
A Lajcsi szelet egy egyszerűen elkészíthető, ám annál ínycsiklandóbb magyar sütemény. A réteges felépítése, lágy piskótája és gazdag tölteléke olyan kombinációt alkot, amely a hétköznapokban is kiváló édességélményt nyújt. A Lajcsi szelet egyszerűségében rejlik a varázsa, és bármilyen alkalomra tökéletes választás, legyen szó egy kis otthoni kényeztetésről vagy baráti összejövetelről.
A mézet a cukorral, vajjal, a kakaóval 5 percig gőz fölött melegítjük, majd hozzáadjuk a tojásokat.
Melegítés után hozzáadjuk még a lisztet és a szódabikarbónát.
Összedolgozzuk és 3 részre osztjuk, 3 lapot kell kisütnünk.
A töltelékhez a tejet felfőzzük, elkeverjük benne a margarint és a porcukrot. Ízlés szerint adhatunk hozzá rumaromát.
A tejes keverék feléhez hozzáadjuk a puncs pudingot, a másik feléhez pedig a vaníliát.
A kihűlt krémmel megkenjük a kihűlt piskótalapokat.
Az első lap piskótát a vanília krémmel kenjük meg, a második piskótát pedig a puncskrémmel.
A tetejére pedig csokimázat készítünk.
Lajcsi szelet - Nagymamám receptje
- 2 db Tojás
- 2 ek Cukrozatlan kakaópor
- 2 ek Méz
- 20 dkg Cukor
- 5 dkg Vaj
- 40 dkg Liszt
- 2 kk Szódabikarbóna