Kürtőskalács
Előkészítési idő
120perc
Sütési idő
20perc
Sütési hőfok
180°C
Mennyiség
4
Hozzávalók
Tészta
- 500 g Liszt
- 250 ml Tej
- 50 g Cukor
- 25 g Élesztő
- 1 db Tojás (nagy)
- 50 g Puha vaj
- 1 tk Só
- 5 g Sütőpor
Bevonat
- Olvasztott vaj
- Cukor
- Fahéj
Elkészítés
A tésztához a langyos tejet a cukorral elkeverjük és felfuttatjuk benne az élesztőt.
A keverőtálba beleöntjük a lisztet, a felfutott élesztőt és a tübbi hozzávalót. Összedolgozzuk és 1 órán át kelesztjük.
A tésztát 4 egyenlő részre osztjuk, majd elkezdjük őket sodorni.
A kapott tésztacsíkokat feltekerjük a formára. Én sörösdobozokat használtam. A dobozokat alufóliával betekertem, és erre tekertem fel a tésztákat úgy, hogy éppen összeérjenek, majd finoman rányomkodtam.
Bekenjük olvasztott vajjal és megforgatjuk a curkos fahéjban.
Majd mehetnek is a 180 fokra előmelegített sütőbe kb. 20 percre.
Kürtőskalács
Hozzávalók
Tészta
- 500 g Liszt
- 250 ml Tej
- 50 g Cukor
- 25 g Élesztő
- 1 db Tojás (nagy)
- 50 g Puha vaj
- 1 tk Só
- 5 g Sütőpor
Bevonat
- Olvasztott vaj
- Cukor
- Fahéj
Blog