Kürtőskalács
Kürtőskalács
kürtős kalács receptkürtős kalács recept
Előkészítési idő
120perc
Sütési idő
20perc
Sütési hőfok
180°C
Mennyiség
4
Hozzávalók
Tészta
  • 500 g Liszt
  • 250 ml Tej
  • 50 g Cukor
  • 25 g Élesztő
  • 1 db Tojás (nagy)
  • 50 g Puha vaj
  • 1 tk Só
  • 5 g Sütőpor
Bevonat
  • Olvasztott vaj
  • Cukor
  • Fahéj
Elkészítés
  1. A tésztához a langyos tejet a cukorral elkeverjük és felfuttatjuk benne az élesztőt.

  2. A keverőtálba beleöntjük a lisztet, a felfutott élesztőt és a tübbi hozzávalót. Összedolgozzuk és 1 órán át kelesztjük.

  3. A tésztát 4 egyenlő részre osztjuk, majd elkezdjük őket sodorni.

  4. A kapott tésztacsíkokat feltekerjük a formára. Én sörösdobozokat használtam. A dobozokat alufóliával betekertem, és erre tekertem fel a tésztákat úgy, hogy éppen összeérjenek, majd finoman rányomkodtam.

  5. Bekenjük olvasztott vajjal és megforgatjuk a curkos fahéjban.

  6. Majd mehetnek is a 180 fokra előmelegített sütőbe kb. 20 percre.

Kürtőskalács

Hozzávalók
Tészta
  • 500 g Liszt
  • 250 ml Tej
  • 50 g Cukor
  • 25 g Élesztő
  • 1 db Tojás (nagy)
  • 50 g Puha vaj
  • 1 tk Só
  • 5 g Sütőpor
Bevonat
  • Olvasztott vaj
  • Cukor
  • Fahéj