- 8 db Tojás
- 160 g Cukor
- 160 g Liszt
- 300 ml Habalap
- 200 g Fehércsoki
- 400 g Cukor
- 450 ml Habtejszín
- 250 g Fehércsoki
- 250 g Vaj
A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, hozzáadjuk a sárgáját és tovább habosítjuk. A lisztet kanalanként hozzáadjuk, és a tortaformába öntjük. Én alsó-felső módban sütöttem 30-40 percig (Sütő függő )
A krémhez a csokit felolvasztott, a habot elkezdjük felverni, félig felvert állapotában hozzáadjuk az olvasztott csokit és tovább habosítjuk. Ezzel megkenjük a piskóta lapokat.
A krémek közé mehet a karamell, amit előző nap készítek el, másnapra lesz tökéletes az állaga. Ehhez a cukrot karamellizálom, majd a majdnem forrásban lévő tejszínt hozzáadom, és addig kavarom, amíg el nem elolvad minden.
A tortara mehet krém-karamell-piskóta-krém-karamell-piskóta.
A végére a tortát beburkoltam, amihez a fehércsokis felolvasztottam és hozzá adtam a szobahőmérsékletű vajat, majd fehéredésig kevertem. Ezzel egyenletesen burkoljuk a tortát.
A tetejére kb. 100g tejcsokit egy kis olajjal felolvasztottam , az oldalára pedig darált diót szórtak. Díszítésként mehet rá mindenféle csoki
Nézd meg a TikTok profilomon, hogyan készítettem el.
Kinder Maxi King torta
- 8 db Tojás
- 160 g Cukor
- 160 g Liszt
- 300 ml Habalap
- 200 g Fehércsoki
- 400 g Cukor
- 450 ml Habtejszín
- 250 g Fehércsoki
- 250 g Vaj