Kinder Maxi King torta
Kinder Maxi King torta
Sütési idő
35perc
Sütési hőfok
175°C
Mennyiség
20
Hozzávalók
Piskóta
  • 8 db Tojás
  • 160 g Cukor
  • 160 g Liszt
Krém
  • 300 ml Habalap
  • 200 g Fehércsoki
Karamell
  • 400 g Cukor
  • 450 ml Habtejszín
Krém a burkoláshoz
  • 250 g Fehércsoki
  • 250 g Vaj
Elkészítés

A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, hozzáadjuk a sárgáját és tovább habosítjuk. A lisztet kanalanként hozzáadjuk, és a tortaformába öntjük. Én alsó-felső módban sütöttem 30-40 percig (Sütő függő )

A krémhez a csokit felolvasztott, a habot elkezdjük felverni, félig felvert állapotában hozzáadjuk az olvasztott csokit és tovább habosítjuk. Ezzel megkenjük a piskóta lapokat.

A krémek közé mehet a karamell, amit előző nap készítek el, másnapra lesz tökéletes az állaga. Ehhez a cukrot karamellizálom, majd a majdnem forrásban lévő tejszínt hozzáadom, és addig kavarom, amíg el nem elolvad minden.

A tortara mehet krém-karamell-piskóta-krém-karamell-piskóta.

A végére a tortát beburkoltam, amihez a fehércsokis felolvasztottam és hozzá adtam a szobahőmérsékletű vajat, majd fehéredésig kevertem. Ezzel egyenletesen burkoljuk a tortát.

A tetejére kb. 100g tejcsokit egy kis olajjal felolvasztottam , az oldalára pedig darált diót szórtak. Díszítésként mehet rá mindenféle csoki 

 

 

Nézd meg a TikTok profilomon, hogyan készítettem el.

https://www.tiktok.com/@foldiniki/video/

Kinder Maxi King torta

Hozzávalók
Piskóta
  • 8 db Tojás
  • 160 g Cukor
  • 160 g Liszt
Krém
  • 300 ml Habalap
  • 200 g Fehércsoki
Karamell
  • 400 g Cukor
  • 450 ml Habtejszín
Krém a burkoláshoz
  • 250 g Fehércsoki
  • 250 g Vaj