Kekszkrémes keksztekercs
Kekszkrémes keksztekercs
Kekszkrémes keksztekercsKekszkrémes keksztekercsMézikrémes keksztekercs
Előkészítési idő
45perc
Hozzávalók
Tészta
  • 450 g Darált keksz
  • 160 ml Tej
Krém
  • 250 g Mascarpone
  • 250 ml Habtejszín
  • 40 g Cukor
  • 1 cs Habfixáló
  • 1 cs Vaníliás cukor
Borítás a tetejére
  • Kekszkrém

Készítsd el a kedvenc keksztekercsed  felturbózott változatát, ami igazi ízbomba. Tökéletes vendégváró finomság, ami garantáltan új kedvenc lesz sokak számára! Ez a keksztekercs recept lesz az, amit minden héten el kell majd készítened.

Elkészítés
  1. A kekszet ledaráljuk és hozzáadjuk a tejet, majd jól elkeverjük. A tejet fokozatosan adjuk hozzá figyelve az állagát, nem biztos, hogy az összes tejet hozzá kell adni.

  2. Folpackra helyezzük a kekszmasszát, ráteszünk egy sütőpapírt és  kinyújtjuk kb 35x35 cm-esre

  3. Kemény habbá verjük a habtejszínt, majd hozzáadjuk a cukrot, a mascarponét, a vanília cukrot és a habfixálót.

  4. A krémet a tésztán elegyengetjük, majd az egészet feltekerjük a fólia segítségével.

  5. Mehet a hűtőbe, hogy megdermedjen.

  6. Miután megdermedt, olvasztott kekszkrémmel leöntjük és újra mehet a hűtőbe dermedni.

  7. Végül jöhet a díszítés a megmaradt krémmel és még egy kis kekszkrémmel.

Kekszkrémes keksztekercs

Hozzávalók
Tészta
  • 450 g Darált keksz
  • 160 ml Tej
Krém
  • 250 g Mascarpone
  • 250 ml Habtejszín
  • 40 g Cukor
  • 1 cs Habfixáló
  • 1 cs Vaníliás cukor
Borítás a tetejére
  • Kekszkrém