- 450 g Darált keksz
- 160 ml Tej
- 250 g Mascarpone
- 250 ml Habtejszín
- 40 g Cukor
- 1 cs Habfixáló
- 1 cs Vaníliás cukor
- Kekszkrém
Készítsd el a kedvenc keksztekercsed felturbózott változatát, ami igazi ízbomba. Tökéletes vendégváró finomság, ami garantáltan új kedvenc lesz sokak számára! Ez a keksztekercs recept lesz az, amit minden héten el kell majd készítened.
A kekszet ledaráljuk és hozzáadjuk a tejet, majd jól elkeverjük. A tejet fokozatosan adjuk hozzá figyelve az állagát, nem biztos, hogy az összes tejet hozzá kell adni.
Folpackra helyezzük a kekszmasszát, ráteszünk egy sütőpapírt és kinyújtjuk kb 35x35 cm-esre
Kemény habbá verjük a habtejszínt, majd hozzáadjuk a cukrot, a mascarponét, a vanília cukrot és a habfixálót.
A krémet a tésztán elegyengetjük, majd az egészet feltekerjük a fólia segítségével.
Mehet a hűtőbe, hogy megdermedjen.
Miután megdermedt, olvasztott kekszkrémmel leöntjük és újra mehet a hűtőbe dermedni.
Végül jöhet a díszítés a megmaradt krémmel és még egy kis kekszkrémmel.
Kekszkrémes keksztekercs
- 450 g Darált keksz
- 160 ml Tej
- 250 g Mascarpone
- 250 ml Habtejszín
- 40 g Cukor
- 1 cs Habfixáló
- 1 cs Vaníliás cukor
- Kekszkrém