Isteni szelet
Isteni szelet
Előkészítési idő
20perc
Sütési idő
30perc
Sütési hőfok
180°C
Hozzávalók
Tészta
  • 5 db Tojássárgája
  • 200 g Liszt
  • 150 g Porcukor
  • 10 ek Langyos víz
  • 12 g Sütőpor
Krém
  • 150 g Porcukor
  • 200 g Puha margarin
  • 200 ml Tej
  • 30 g Liszt
  • 12 g Vaníliás cukor
  • 15 g Cukrozatlan kakaópor
  • 100 g Darált dió
  • Egy fél citrom leve
  • Rumaroma ízlés szerint
Tojáshab a tetejére
  • 5 db Tojásfehérje
  • 250 g Porcukor
  • Díszítéshez ízlés szerint csokidara
Elkészítés
  1. Első körben az isteni szelethez a piskótát készítjük el. A tojássárgákat a porcukorra legyütt felverjük fehéredésig. A liszthez hozzáadjuk a sütőport és kanalanként hozzáadjuk a masszához a vízzel együtt.

  2. Sütőpapírral bélelt tepsiben elegyengetjük a tésztát. és előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük. 

  3. Amíg a piskóta sül, elkészítjük a kréemt. A tejet melegíteni kezdjük, hozzáadjuk a lisztet és a vaníliás cukrot, majd sűrűre főzzük. Amint megfelelő állagot kapunk, hagyjuk kihűlni.

  4. A kihűlt keverékhez hozzáadjuk a darált diót, a citromlevet, rumot, és a kakaóport és jól összekeverjük, majd mehet a kihűlt piskótára.

  5. A tojáfehérjéket gőz fölött felverjük. Mielőtt kemény hab lenne belőle, adagonként hozzáadjesenjuk a porcukrot. Végül teljesen keménnyé verjük.

  6. Amikor a tojáshab kissé kihűlt, mehet rá a krémre. Ízlés szerint díszíthetjük tortadarával, vagy csepegtethetünk rá csokit.

Isteni szelet

Hozzávalók
Tészta
  • 5 db Tojássárgája
  • 200 g Liszt
  • 150 g Porcukor
  • 10 ek Langyos víz
  • 12 g Sütőpor
Krém
  • 150 g Porcukor
  • 200 g Puha margarin
  • 200 ml Tej
  • 30 g Liszt
  • 12 g Vaníliás cukor
  • 15 g Cukrozatlan kakaópor
  • 100 g Darált dió
  • Egy fél citrom leve
  • Rumaroma ízlés szerint
Tojáshab a tetejére
  • 5 db Tojásfehérje
  • 250 g Porcukor
  • Díszítéshez ízlés szerint csokidara