- 5 db Tojássárgája
- 200 g Liszt
- 150 g Porcukor
- 10 ek Langyos víz
- 12 g Sütőpor
- 150 g Porcukor
- 200 g Puha margarin
- 200 ml Tej
- 30 g Liszt
- 12 g Vaníliás cukor
- 15 g Cukrozatlan kakaópor
- 100 g Darált dió
- Egy fél citrom leve
- Rumaroma ízlés szerint
- 5 db Tojásfehérje
- 250 g Porcukor
- Díszítéshez ízlés szerint csokidara
Első körben az isteni szelethez a piskótát készítjük el. A tojássárgákat a porcukorra legyütt felverjük fehéredésig. A liszthez hozzáadjuk a sütőport és kanalanként hozzáadjuk a masszához a vízzel együtt.
Sütőpapírral bélelt tepsiben elegyengetjük a tésztát. és előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük.
Amíg a piskóta sül, elkészítjük a kréemt. A tejet melegíteni kezdjük, hozzáadjuk a lisztet és a vaníliás cukrot, majd sűrűre főzzük. Amint megfelelő állagot kapunk, hagyjuk kihűlni.
A kihűlt keverékhez hozzáadjuk a darált diót, a citromlevet, rumot, és a kakaóport és jól összekeverjük, majd mehet a kihűlt piskótára.
A tojáfehérjéket gőz fölött felverjük. Mielőtt kemény hab lenne belőle, adagonként hozzáadjesenjuk a porcukrot. Végül teljesen keménnyé verjük.
Amikor a tojáshab kissé kihűlt, mehet rá a krémre. Ízlés szerint díszíthetjük tortadarával, vagy csepegtethetünk rá csokit.
Isteni szelet
- 5 db Tojássárgája
- 200 g Liszt
- 150 g Porcukor
- 10 ek Langyos víz
- 12 g Sütőpor
- 150 g Porcukor
- 200 g Puha margarin
- 200 ml Tej
- 30 g Liszt
- 12 g Vaníliás cukor
- 15 g Cukrozatlan kakaópor
- 100 g Darált dió
- Egy fél citrom leve
- Rumaroma ízlés szerint
- 5 db Tojásfehérje
- 250 g Porcukor
- Díszítéshez ízlés szerint csokidara