- 100 g Tej
- 25 g Cukor
- 20 g Élesztő
- 55 ml Víz
- 500 g Liszt
- 11 g Só
- 23 g Tejfel
- 30 g Vaj
- 20 g Olaj
- 2 db Tojás
- Tojás
- Tej
Egy isteni, extra puha házi hotdog kifli receptet hoztam. Ha nincs ötleted, mit készíts a hétvégére, de valami igazán finomat ennél, akkor ezt a házi hotdog receptet mindenképp készítsd el.
A tejhez hozzáadjuk a vizet, meglangyosítjuk, majd elkeverjük benne a cukor egy részét és végül felfuttatjuk benne az élesztőt.
A liszthez hozzáadjuk a cukor második felét, a sót, tejfelt, tojásokat, a vajat és az olajat.
Majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt.
A masszát összedolgozzuk, 10-12 percig dagasztjuk, és kb. 40-50 percig kelesztjük.
A megkelt tésztát 6 egyenlő részre osztjuk, felgömbölyítjük majd a tésztát kilapítjuk és a levegőt kinyomkodva szépen "feltekerjük"
A kapott kifliket 40-50 percig kelesztjük.
A sütőt 190-200 fokra előmelegítjük. Egy tojást felverünk és tejjel elkverjük. Ezzel a keverékkel lekenjük a kifliket, majd 15 perc alatt készre sütjük.
A kész hotdog kifliket félbe vágjuk és megtöltjük ízlésünk szerint: ketchuppal, mustárral, majonézzel, szárított hagymávan, metélőhagymával és sült virslivel.
Hot-dog házi buciban
- 100 g Tej
- 25 g Cukor
- 20 g Élesztő
- 55 ml Víz
- 500 g Liszt
- 11 g Só
- 23 g Tejfel
- 30 g Vaj
- 20 g Olaj
- 2 db Tojás
- Tojás
- Tej