Hot-dog házi buciban
Hot-dog házi buciban
Előkészítési idő
120perc
Sütési idő
15perc
Sütési hőfok
190°C
Mennyiség
6
Hozzávalók
Hotdog kifli
  • 100 g Tej
  • 25 g Cukor
  • 20 g Élesztő
  • 55 ml Víz
  • 500 g Liszt
  • 11 g Só
  • 23 g Tejfel
  • 30 g Vaj
  • 20 g Olaj
  • 2 db Tojás
Kenéshez
  • Tojás
  • Tej

Egy isteni, extra puha házi hotdog kifli receptet hoztam. Ha nincs ötleted, mit készíts a hétvégére, de valami igazán finomat ennél, akkor ezt a házi hotdog receptet mindenképp készítsd el.

Elkészítés
  1. A tejhez hozzáadjuk a vizet, meglangyosítjuk, majd elkeverjük benne a cukor egy részét és végül felfuttatjuk benne az élesztőt.

  2. A liszthez hozzáadjuk a cukor második felét, a sót, tejfelt, tojásokat, a vajat és az olajat.

  3. Majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt.

  4. A masszát összedolgozzuk, 10-12 percig dagasztjuk, és kb. 40-50 percig kelesztjük.

  5. A megkelt tésztát 6 egyenlő részre osztjuk, felgömbölyítjük majd a tésztát kilapítjuk és a levegőt kinyomkodva szépen "feltekerjük"

  6. A kapott kifliket 40-50 percig kelesztjük.

  7. A sütőt 190-200 fokra előmelegítjük. Egy tojást felverünk és tejjel elkverjük. Ezzel a keverékkel lekenjük a kifliket, majd 15 perc alatt készre sütjük.

  8. A kész hotdog kifliket félbe vágjuk és megtöltjük ízlésünk szerint: ketchuppal, mustárral, majonézzel, szárított hagymávan, metélőhagymával és sült virslivel.

Hot-dog házi buciban

Hozzávalók
Hotdog kifli
  • 100 g Tej
  • 25 g Cukor
  • 20 g Élesztő
  • 55 ml Víz
  • 500 g Liszt
  • 11 g Só
  • 23 g Tejfel
  • 30 g Vaj
  • 20 g Olaj
  • 2 db Tojás
Kenéshez
  • Tojás
  • Tej