Hólabda - kozáksapka
Hólabda - kozáksapka
Előkészítési idő
80perc
Sütési idő
15perc
Sütési hőfok
180°C
Hozzávalók
Piskóta
  • 8 db Tojás
  • 200 g Cukor
  • 250 g Liszt
  • 30 g Cukrozatlan kakaópor
  • 5 g Sütőpor
  • 30 ml Olaj
  • 50 ml Forró víz
Főzött krém
  • 120 ml Tej
  • 250 g Cukor
  • 75 g Liszt
  • 2 cs Vaníliás cukor
  • 250 g Vaj
Tetejére
  • Olvasztott csoki
  • Kívülre kókuszreszelék

Nálunk kifejezetten kedvenc süti karácsonykor a hólabda - vagy másnéven, kozák sapka.  Nem a legidőbarátabb karácsonyi süti ötlet, de az íze garantáltam kárpótolni fog! Próbáld ki ezt az isteni hólabda receptet!

Elkészítés
  1. A piskótához a tojásokat fehéredésig verjük, majd fokozaton hozzáadagoljuk a cukrot.

  2. A száraz hozzávalókat összekeverjük és hozzáadjuk a tojásos keverékhez, és határozott mozdulatokkal összekeverjük.

  3. Hozzáadjuk az olajat és a lisztet, elkeverjük, és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.

  4. Előmelegített sütőben 170-180 fokon, légkeveréses módban 15-18 percig sütjük, majd kihűtjük.

  5. Amíg hűl a piskóta, összeállítjuk a krémet.

  6. A krémhez a tejet felforraljuk, külön tálban összekeverjük a lisztet, cukrot, vaníliás cukrot és pici tejet öntünk hozzá, hogy egy sűrű, de folyékony masszát kapjunk.

  7. A felforralt tejhez hozzáadjuk a masszánkat, majd csomómentesre keverjük és sűrű krémmé főzzük.

  8. Külön tálban kihűtjük.

  9. A vajat habosítjuk és hozzáadjuk a tejes keverékünket.

  10. A hólabdához kiszaggatjuk a piskótát. Én cukorsziruppal meg szoktam öntözni, hogy szaftos maradjon a piskóta. 

  11. Habzsák segítségével megtöltjük a piskóta korongokat, és egymásra helyezzük őket. Érdemes hűtőbe tenni, hogy picit megdermedjen.

  12. Majd jöhet a hólabdák burkolása. A krémmel körbevonjuk a hólabdákat és megforgatjuk kókuszreszelékben.

  13. A tetejére pedig egy kis olvasztott csokit teszünk, és el is készült az isteni kozák sapka sütink.

Hólabda - kozáksapka

Hozzávalók
Piskóta
  • 8 db Tojás
  • 200 g Cukor
  • 250 g Liszt
  • 30 g Cukrozatlan kakaópor
  • 5 g Sütőpor
  • 30 ml Olaj
  • 50 ml Forró víz
Főzött krém
  • 120 ml Tej
  • 250 g Cukor
  • 75 g Liszt
  • 2 cs Vaníliás cukor
  • 250 g Vaj
Tetejére
  • Olvasztott csoki
  • Kívülre kókuszreszelék