- 8 db Tojás
- 200 g Cukor
- 250 g Liszt
- 30 g Cukrozatlan kakaópor
- 5 g Sütőpor
- 30 ml Olaj
- 50 ml Forró víz
- 120 ml Tej
- 250 g Cukor
- 75 g Liszt
- 2 cs Vaníliás cukor
- 250 g Vaj
- Olvasztott csoki
- Kívülre kókuszreszelék
Nálunk kifejezetten kedvenc süti karácsonykor a hólabda - vagy másnéven, kozák sapka. Nem a legidőbarátabb karácsonyi süti ötlet, de az íze garantáltam kárpótolni fog! Próbáld ki ezt az isteni hólabda receptet!
A piskótához a tojásokat fehéredésig verjük, majd fokozaton hozzáadagoljuk a cukrot.
A száraz hozzávalókat összekeverjük és hozzáadjuk a tojásos keverékhez, és határozott mozdulatokkal összekeverjük.
Hozzáadjuk az olajat és a lisztet, elkeverjük, és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.
Előmelegített sütőben 170-180 fokon, légkeveréses módban 15-18 percig sütjük, majd kihűtjük.
Amíg hűl a piskóta, összeállítjuk a krémet.
A krémhez a tejet felforraljuk, külön tálban összekeverjük a lisztet, cukrot, vaníliás cukrot és pici tejet öntünk hozzá, hogy egy sűrű, de folyékony masszát kapjunk.
A felforralt tejhez hozzáadjuk a masszánkat, majd csomómentesre keverjük és sűrű krémmé főzzük.
Külön tálban kihűtjük.
A vajat habosítjuk és hozzáadjuk a tejes keverékünket.
A hólabdához kiszaggatjuk a piskótát. Én cukorsziruppal meg szoktam öntözni, hogy szaftos maradjon a piskóta.
Habzsák segítségével megtöltjük a piskóta korongokat, és egymásra helyezzük őket. Érdemes hűtőbe tenni, hogy picit megdermedjen.
Majd jöhet a hólabdák burkolása. A krémmel körbevonjuk a hólabdákat és megforgatjuk kókuszreszelékben.
A tetejére pedig egy kis olvasztott csokit teszünk, és el is készült az isteni kozák sapka sütink.
Hólabda - kozáksapka
- 8 db Tojás
- 200 g Cukor
- 250 g Liszt
- 30 g Cukrozatlan kakaópor
- 5 g Sütőpor
- 30 ml Olaj
- 50 ml Forró víz
- 120 ml Tej
- 250 g Cukor
- 75 g Liszt
- 2 cs Vaníliás cukor
- 250 g Vaj
- Olvasztott csoki
- Kívülre kókuszreszelék