- 500 g Liszt
- 15 g Cukor
- 15 g Élesztő
- 8 g Só
- 1 db Tojás
- 50 ml Olaj
- 270 ML Víz
- 150 g Majonéz
- 50 g Mustár
- Pici cukor
- Fokhagymapor
- Savanyúság leve
- Cheddar szósz (opcionális)
A lisztet elkeverjük a cukorral, sóval, a felvert tojással, a napraforgóolajjal. A langyos vízben elkeverjük az élesztőt, és hozzáadjuk a liszthez.
Majd dagasszuk 10-12 percig, amíg össze nem áll., es kb 60 percig lefedve duplájára kelesztjük.
10 adagra osztjuk a tésztát, egy db kb 83 g. Vagy 5 nagyobbra, így nagy bucikat fogsz kapni.
1 adagot osszuk fel 3 felé, nyújtsunk ki kerekre, majd ismételjük meg a másik két résszel is és tegyük őket egymásra.
A tésztát sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. Ezután még hagyjuk kelni addig, amíg duplájára nő. Majd megkenjük őket tojással, és szezámmaggal megszórjuk.
A bucikat 200°C-ra előmelegített sütőbe tesszük és kb 12-15 percig sütjük. (Sütő függő)
Nézd meg a TikTok profilomon, hogyan készítettem el.
Házi sajtos hambi tripla buciban
- 500 g Liszt
- 15 g Cukor
- 15 g Élesztő
- 8 g Só
- 1 db Tojás
- 50 ml Olaj
- 270 ML Víz
- 150 g Majonéz
- 50 g Mustár
- Pici cukor
- Fokhagymapor
- Savanyúság leve
- Cheddar szósz (opcionális)