Fahéjas csomó
Előkészítési idő
60perc
Sütési idő
15perc
Sütési hőfok
220°C
Mennyiség
10
Hozzávalók
Tészta
- 450 g Liszt
- 75 g Cukor
- 125 ml Tej
- 125 ml Víz
- 15 g Élesztő
- 10 g Só
Fahéjas töltelék
- 100 g Vaj
- 15 g Fahéj
- 150 g Cukor
Elkészítés
A tészta hozzávalóit összekeverjük, majd 30 percig kelesztjük.
Kinyújtjuk a tésztát, megkenjük a krémmel, félbe hajtjuk, majd egyenlő részekre osztjuk.
Egy részt bevágunk, összefonjuk, gömbölyítjük. Hagyjuk még kelni, majd tojással lekenjük és 220 fokon 15 perc alatt készre sütjük.
Nézd meg a TikTok profilomon, hogyan készítettem el.
Fahéjas csomó
Hozzávalók
Tészta
- 450 g Liszt
- 75 g Cukor
- 125 ml Tej
- 125 ml Víz
- 15 g Élesztő
- 10 g Só
Fahéjas töltelék
- 100 g Vaj
- 15 g Fahéj
- 150 g Cukor
Blog