Cukormentes epres túró torta
Hozzávalók
Piskóta
- 5 db Tojás
- 30 g Négyszeres édesítő
- 60 g Zabpehelyliszt
Krém
- 500 g Zsírszegény krémes túró
- 500 ml Cukormentes habtejszín
- 20 g Négyszeres édesítő
- 1 Friss citromlé és héj
- 2 cs Zselatin fix
Eperzselé
- 300 g Eper
- 20 g Édesítő
- 1 cs Zselatin
Diétás túrós recept egy kis eperrel túrbózva. Isteni finom cukormentes süti, amit bátran beilleszthetsz az egészséges étrendedbe.
Elkészítés
A piskótához a tojásokat ketté választjuk, majd a fehérjét kemény habbá verjük.
A sárgáját az édesítővel fehéredésig verjük majd összekeverjük a fehérjével.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, 180 fokon 15 percig sütjük. Tűpróba!
A krémhez a tejszínhabot kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót.
A kihűlt piskótára helyezzük, elegyengetjük.
Az eperzseléhez elkészítjük a zselatint a leírtak szerint, majd az összeturmixolt eperrel elkeverjük és mehet a torta tetejére.
Hűtőben 2-4 órára pihentetjük és kész is :)
Nézd meg a TikTok profilomon, hogyan készítettem el.
Cukormentes epres túró torta
Hozzávalók
Piskóta
- 5 db Tojás
- 30 g Négyszeres édesítő
- 60 g Zabpehelyliszt
Krém
- 500 g Zsírszegény krémes túró
- 500 ml Cukormentes habtejszín
- 20 g Négyszeres édesítő
- 1 Friss citromlé és héj
- 2 cs Zselatin fix
Eperzselé
- 300 g Eper
- 20 g Édesítő
- 1 cs Zselatin
Blog