Császár zsemle
Császár zsemle
Előkészítési idő
120perc
Sütési idő
15perc
Hozzávalók
Tészta
  • 500 g Liszt
  • 20 g Élesztő
  • 12 g Só
  • 10 g Cukor
  • 27 g Vaj
  • 185 g Tej
ThangZong
  • 30 g liszt
  • 200 ml víz vagy tej

Megvan az az illat, amit egy pékségbe belépve érzel? Hoztam egy istenien puga császárzsemle receptet, amivel a te konyhád is a pékség illataival büszkélkedhet!

Elkészítés
  1. A langyos tejet a cukorral elkverjük és az élesztővel felfuttatjuk.

  2. A thang zong elkészítéséhez a vizet melegíteni kezdjük, hozzáadjuk a lisztet és csomómentesre keverjük. Hagyjuk kihűlni.

  3. A liszthez hozzáadjuk a sót, az élesztős keveréket, és a kihűlt thang zong-ot is.

  4. Összeállítjuk a tésztát, majd hozzáadjuk a vajat és tovább dagasztjuk.

  5. A tésztát kb. 40-50 percig kelesztjük, majd kisebb adagokra osztjuk. Nekem ebből a mennyiségből kb 10 db zsemle jön ki.

  6. A tésztákat gömbölyítjük és formázni kezdjük. Először egy hosszú tésztává sodorjuk, majd összefonjuk.

  7. A zsemléket sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük és hagyjuk kelni még 40-50 percig.

  8. 210  fokra előmelegített sütőbe készre sütjük. Mielőtt a sütőbe helyeznénk, spricceljük le őket vízzel. 15-17 perc alatt készre sütjük.

Császár zsemle

Hozzávalók
Tészta
  • 500 g Liszt
  • 20 g Élesztő
  • 12 g Só
  • 10 g Cukor
  • 27 g Vaj
  • 185 g Tej
ThangZong
  • 30 g liszt
  • 200 ml víz vagy tej