- 500 g Liszt
- 20 g Élesztő
- 12 g Só
- 10 g Cukor
- 27 g Vaj
- 185 g Tej
- 30 g liszt
- 200 ml víz vagy tej
Megvan az az illat, amit egy pékségbe belépve érzel? Hoztam egy istenien puga császárzsemle receptet, amivel a te konyhád is a pékség illataival büszkélkedhet!
A langyos tejet a cukorral elkverjük és az élesztővel felfuttatjuk.
A thang zong elkészítéséhez a vizet melegíteni kezdjük, hozzáadjuk a lisztet és csomómentesre keverjük. Hagyjuk kihűlni.
A liszthez hozzáadjuk a sót, az élesztős keveréket, és a kihűlt thang zong-ot is.
Összeállítjuk a tésztát, majd hozzáadjuk a vajat és tovább dagasztjuk.
A tésztát kb. 40-50 percig kelesztjük, majd kisebb adagokra osztjuk. Nekem ebből a mennyiségből kb 10 db zsemle jön ki.
A tésztákat gömbölyítjük és formázni kezdjük. Először egy hosszú tésztává sodorjuk, majd összefonjuk.
A zsemléket sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük és hagyjuk kelni még 40-50 percig.
210 fokra előmelegített sütőbe készre sütjük. Mielőtt a sütőbe helyeznénk, spricceljük le őket vízzel. 15-17 perc alatt készre sütjük.
Császár zsemle
- 500 g Liszt
- 20 g Élesztő
- 12 g Só
- 10 g Cukor
- 27 g Vaj
- 185 g Tej
- 30 g liszt
- 200 ml víz vagy tej