Azonnal puha mézeskalács
Azonnal puha mézeskalács
Karácsonyi mézeskalács receptMézeskalács recept karácsonyramézeskalács receot
Előkészítési idő
40perc
Sütési idő
6perc
Sütési hőfok
180°C
Hozzávalók
Tészta
  • 500 g Liszt
  • 1 tk Szódabikarbóna
  • 1 db Tojás
  • 180 g Méz
  • 130 g Vaj
  • 150 g Porcukor
  • 1 cs Mézeskalács fűszerkeverék

Legalább 10 éve minden karácsonyra készítek mézeskalácsot, és mezeskalács házikót is. Nagyon sokat kísérleteztem, mert mindig kemény lett a végeredmény, és az ünnepek végén a kukában végezte, mert a fogunk is beletört. Na ez nem ilyen! Ezzel a recepttel garantált lesz a siker, és a puhaság. Jobb, ha már rögtön dupla adagot gyúrsz össze, mert bizony mind el fog fogyni, egytől-egyig. Ne keresd tovább az azonnal puha mézeskalács receptet, mert ez az!
 

Elkészítés
  1. Első lépésként a mézes felmelegítjük, elkeverjük benne a mézeskalács fűszerkeveréket.

  2. Hozzáadjuk a vajat, majd ha teljesen elolvadt, mehet bele a porcukor.

  3. A keveréket kicsit hagyjuk kihűlni.

  4. A lisztet összekeverjük a szódabikarbónával, hozzáadjuk a tojást és mehet bele a mézes keverék.

  5. Én nem szoktam hűtőbe tenni egy éjszakára, hanem azonnal formázom, amikor még langyos a tészta, így nem fog törni, könnyen formázható lesz. 

  6. A tésztát kinyújtjük, kivágjuk a formákat belőle és 6-8 perc alatt készre sütjük 180 fokon. Éppen legyen egy kis aranybarna színe.

  7. Amikor megsültek, a forró tepsiről óvatosan tegyük át süteménykihűtő rácsra, hogy ki tudjon teljesen hűlni. Vigyázz, mert ilyenkor még lágy lesz a mézeskalács, amint kihűlt, tökéletes állaga lesz és azonnal puha lesz, így nem kell dobozba sem tenned, hogy megpuhuljon :)

Azonnal puha mézeskalács

Hozzávalók
Tészta
  • 500 g Liszt
  • 1 tk Szódabikarbóna
  • 1 db Tojás
  • 180 g Méz
  • 130 g Vaj
  • 150 g Porcukor
  • 1 cs Mézeskalács fűszerkeverék